Norge er én ting, og det er absolutt mye å by på her når det kommer til fiske – men verden er tross alt et mye større utgangspunkt. Og ikke bare er verden full av eksotiske og fargerike fisker, men det er også store fisker det er snakk om. Dersom du ønsker å planlegge neste ferie rundt en fiskedestinasjon, er denne artikkelen definitivt noe for deg – for her vil du finne masse tips.

Umba River

Umba River ligger på Kolahalvøya i Russland, og kan sies å være laksefiskeres paradis. Og det er den virkelig også. Pass bare på at du ikke legger turen hit i juli eller august, for da er det stengt for fiske her. Du finner flere flotte fiskesteder på denne øya der du kan få masse fisk, men det som gjør at akkurat denne elva utmerker seg er forholdet mellom antall, størrelse og kvalitet. Her er det dog ingen luksus å hente, du må beregne å vasse i elva selv og det blir noen lange turer på deg. Fisken biter ikke med en gang heller – men når den gjør det er det definitivt verdt det. En slik opplevelse skal du lete lenge etter, og idyllen som Umba River tilbyr er helt unik. Det er egentlig bare å pakke vadebuksa med én gang!

Cairns

Du har helt sikkert sett en masse bilder av The Great Barrier Reef – men har du vært der? Og har du fisket der? Hvis ikke bør du prøve dette snarest. Her er det så mange spennende fiskearter du kan få på kroken, at du må nesten gjøre litt research på forhånd slik at du vet hva du drar i land. Dette er en helt eksotisk opplevelse som du sent vil glemme, og det finnes flere som tilbyr fisketur med guide og instruktør her. Hva med en barramundi, eller en svart marlin? Når du besøker dette fantastiske stedet, kan du glemme laksen og torsken en liten stund. Ta med et godt kamera, og sørg for å ta bilder av dette nydelige, fargerike revet.

Eg-Uur River

Eg-Uur er en elv i Mongolia, kjent for sine store taimen-fisker. Dette stedet egner seg perfekt for fluefiske, og her kan du bo i sjarmerende hytter nær elva. Taimen er verdens største ørret, og denne elva er blant få steder den fortsatt finnes. Størrelsen på disse fiskene er nesten verdt turen i seg selv, om bare så for å sende skrytebilde til alle du kjenner! Men dette monsteret som kan veie opptil 90 kg gir seg nok ikke uten kamp, så her nytter det å være svært godt forberedt. Men det er likevel en helt unik opplevelse, uansett om du fisker monsteret selv eller du ser på at noen andre gjør det – dette blir ett minne for livet.

Vannet i denne elva er krystallklart, og her vil du virkelig kunne oppleve sommeridyll for hele familien.