Ferskvannsfiske er faktisk mye mer omfattende enn det man først skulle tro. Det holder ikke bare å kaste snøret med spinneren uti vannet, her kreves det litt mer kunnskap i forkant. Vårt fagre land tilbyr ypperlige forhold for ferskvannsfiske, og det finnes mange flotte steder der du kan få skikkelig fangst på kroken. Ikke minst byr disse stedene også på idyllisk natur og avslappende atmosfære.

Hemsila

Elva Hemsila regnes for å være ett av de beste stedene til å fange ørret. Den er faktisk så populær, at det har blitt innført kvantumbegrensing. Skal du fiske med stang bør du holde deg til den øvre delen av elva, da denne delen av elva har litt rolige partier. Den nedre delen av elva egner seg best for fluefiske, og det anbefales her å bruke en døgnflue. Det sies at det er vanskeligere å fange ørreten i den nedre delen av elva.

Jølstravannet

Har du lyst til å slå Norgesrekorden med en ørret på 12,1 kilo? Da bør du komme deg til Jølstravannet, for det var nemlig her denne rekorden ble satt. Dette vannet ligger i Sogn og Fjordane, så på veien dit er du garantert å få med deg noen flotte landskap. Her må du dog ha fiskekort, og husk at det i tilløpselvene til vannet kun er lov å fiske mellom 1. januar til 15. september. Her er det også kun ørret du får, men tanken på en 12 kilos ørret må vel friste litt? Det er heller ingen kvotebegrensninger her, så det er bare å slå seg løs.

Kvesjøen

Kvesjøen er en innsjø i Trøndelag, og må rett og slett kalles et eldorado for fiskeelskere. Her kan du faktisk fiske etter hele seks forskjellige arter, nemlig ørret, gjedde, kanadarøye, røye, lake og harr. Og ikke nok med det, men det er størrelse på fisken også – med rapporter om kanadarøyer på seks kilo og laker på syv kilo. Det er også den største laken som har blitt fanget med sportsfiskeutstyr i Norge, og bare det gjør at denne innsjøen er verdt et besøk. Familien din vil garantert ikke legge seg sultne den kvelden.

Femunden

Femunden og Femundsmarka er verdt et besøk uansett – fiske eller ei. Men selvfølgelig får du også ypperlige fiskemuligheter her. Denne magiske villmarka byr på et utrolig rikt plante- og dyreliv, og her blir det moro for hele familien. Og uansett hvilken ørret du ønsker – en liten til å steike i bålpanna foran teltet, eller en stor til å fryse ned – så finner du mulighetene her. Alt fra store vann til små elver, her finner du ørreten akkurat slik du vil ha den. Du må dog ha fiskekort, men dette igjen dekker hele 800 vann av alle typer, så det er egentlig bare å slå seg løs.

Bø i Telemark

Dette er nok et ypperlig alternativ for hele familien dersom du har med noen på lasset som ikke er spesielt ivrige på å fiske. Frist med Bø Sommarland, og du har den perfekte ferien fremfor deg. Du burde definitivt dra hit på sensommeren/høsten, for det er da du virkelig kan få stor fisk. Den store ørreten kommer ned i elva via Seljordsvatnet, og det anbefales å fiske ved Herrfoss.